Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Covid-19-rokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Rokotukset voidaan aloittaa asetusmuutoksen voimaan tulon jälkeen 9.8.2021. Yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille voidaan käyttää BioNTech-Pfizerin Comirnaty- sekä Modernan Spikevax -rokotetta.

Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista. Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Tilanne arvioidaan rokotuspisteellä. Jos lapsi/nuori ei halua itse päättää tai ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan rokottamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus. Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle – THL

Viikolla 32 rokotuksen voi hakea 11.8. klo 9.00 – 19.30 Riihimäen urheilutalolta ilman ajanvarausta. Käytössä oleva rokote on tällöin Modernan mNRA-rokote.

Viikolla 33 käynnistyvät rokotustapahtumat, joihin oppilaat ohjataan kouluilta luokittain. Rokotukset annetaan arkipäivisin klo 9 – 15 välillä. Tarkemmasta koulu- ja luokkakohtaisesta rokotusaikataulusta tiedotetaan kouluilla myöhemmin.

Rokotukseen tuleva nuori tarvitsee mukaan Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen. Myös kuva todistuksesta riittää. Rokotuksen jälkeen vointia seurataan 15 min.

Mikäli nuori haluaa käydä rokotettavana huoltajan kanssa, tulee aika varata etukäteen tai hakea rokote walk in -tapahtumien aikana, joista tiedotetaan lisää myöhemmin.

Niille oppilaille, jotka eivät osallistu rokotustapahtumaan, järjestetään tuona aikana opetusta koulun tiloissa.

Lisätietoja antavat:
ylihoitaja Auli Anttila auli.anttila@riihimaki.fi puh. 019 758 5815
kouluterveydenhoitajat