Ajanvaraus

Ajanvarauksen kautta voi tarkastella omia ajanvarausaikojaan sekä peruuttaa aikoja, mikäli aika ei ole osa laajempaa hoitokokonaisuutta. Voit myös varata puhelinajan omahoitajalle. Asiakkaan tekemät muutokset tallentuvat suoraan Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän potilastietojärjestelmään. Jos ei pääse varatulle vastaanottoajalle, aika on peruttava viimeistään 24 h ennen vastaanottoa sähköisen asioinnin kautta tai puhelimitse. Peruuttamattomasta vastaanottoajasta peritään maksu.

Suun terveydenhuollon ja vastaanoton ajanvarauksesta lähetetään asiakkaalle tekstiviestimuistutus kaksi päivää aiemmin. Halutessanne voitte kieltää viestin lähettämisen aikaa varatessanne.

Neuvolan puhelinajanvaraukset hoidettavissa myös sähköisen palvelun kautta.
Kun tarvitset neuvontaa tai tukea, voit varata 15 minuutin mittaisen puhelinajan omalle terveydenhoitajallesi sähköisen Kansalaisen terveyspalvelun kautta. 
Tavalliset ajanvarauspuhelut pyydämme soittamaan edelleen takaisinsoittojärjestelmään.

Omahoito

Omahoidon kautta näkee Riihimäen seudun terveyskeskuksen potilastietojärjestelmään tallennettuja tietoja (pysyvät diagnoosit ja jatkuvaan lääkitykseen liittyvät tiedot), ja voi asioida terveysaseman lääkärin tai hoitajan kanssa. Käyttöönotto edellyttää käyttösopimuksen hyväksymistä Omahoitosivuilla Internetissä.

Omahoidon kautta voi:

  • tarkastella pysyviä diagnoosi-, lääkitys- ja rokotustietoja
  • nähdä laboratoriotulokset
  • tarkastella hoitosuunnitelmaa, jos sellainen on tehty
  • tarkastella terveyskeskuksessa annettuja rokotustietoja
  • viestiä turvallisesti terveyteen ja sairauteen liittyvissä asioissa terveysaseman henkilöstön kanssa (myös viestintä tallentuu potilastietojärjestelmään)
  • vastaanottaa Marevan-hoitoon liittyviä tietoja

Omahoidon palvelu ei ole tarkoitettu kiireellisten tai monimutkaisten asioiden selvittämiseen. Jos vaiva vaatii kiireellistä hoitoa tai tutkimusta, tulee ottaa yhteys terveysasemalle puhelimitse hoidon tarpeen arviointia varten.
Omahoidon sisältö ja viestit tallentuvat potilaskertomukseen.

Terveyskeskuksen sähköisten asiointipalvelujen kautta voi nähdä vain terveyskeskuksen omia tietoja.
Kansallinen terveysarkisto kokoaa potilastietoja valtakunnallisesti ja niihin pääsee tutustumaan verkossa osoitteessa www.kanta.fi