Yksityisen terveydenhuollon toimintayksikön tai apteekin ammattilaiset voivat tilata väestörekisterikeskuksen myöntämän terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti) Riihimäen pääterveysaseman rekisteröintipisteestä. Kaikki Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluvat terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat terveydenhuollon ammattikortin käyttäjiä.

Muiden kuin Kanta-Hämeen hyvinvointialueen työntekijöiden varmennekorttien tilaaminen on maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 55,00 € (sis. alv) ja uuden PUK-koodin tilaaminen 40,00 € (sis. alv). Uutta korttia ei voi tilata PUK-koodin sijaan. Varmennekortin tarvitseva ammattilainen varaa sopivan ajan soittamalla numeroon 019 758 5858, maksaa palvelumaksun ennakkoon ja tulostaa maksusta pankin tositteen.

Asioidessasi rekisteröintipisteessä korttiasioissa (uuden kortin tilaus, varakortin nouto, kortin nouto, PUK-koodin tilaus) ota mukaasi voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilöllisyystodistus (passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti). Huom! 1.1.2019 lähtien ajokortti ei enää kelpaa henkilöllisyystodistuksena.

Ohje Kanta-Hämeen hyvinvointialueen ulkopuoliselle varmennekortin tarvitsevalle ammattilaiselle:

  • Varaa aika Riihimäen rekisteröintipisteestä soittamalla numeroon 050 374 9848.
  • Maksa palvelumaksu 55,00 € (kortti) tai 40,00 € (uusi PUK-koodi). Maksun saaja on Kanta-Hämeen hyvinvointialue ja tilinumero on FI05 5680 0020 6053 13. Kirjoita maksun viestikenttään: VRK/Oma nimesi ja päivämäärä, jolloin olet sopinut tulevasi rekisteröintipisteeseen (kirjoita viesti muodossa: VRK/Matti Meikäläinen 31.5.2023). Tulosta maksusta pankin tosite, jossa tulee näkyä pankin arkistointitunnus.
  • Saavu rekisteröintipisteeseen sovittuna aikana ja todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle. Samalla tunnistaudu voimassaolevalla henkilöllisyystodistuksella. Tositteen tai voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen puuttuminen keskeyttää palvelutilanteen. Maksua ei palauteta.
  • Rekisteröijä tilaa kortin sovittuun kotiosoitteeseen.

WebVartti – Terveydenhuollon varmennekortin uusiminen sähköisen palvelun kautta
(WebVartin kautta uusituista korteista ei peritä maksua)

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat itse uusia ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla sähköisen palvelun kautta 

Sosiaali – ja terveydenhuollon ammattihenkilö voi tunnistautua WebVarttiin voimassa olevalla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla ja tilata kuvattoman tai kuvallisen ammattikortin (sen mukaan millainen aiempi kortti on ollut) suoraan kotiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti johonkin julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon rekisteröintipisteeseen.

Mikäli kortti tilataan rekisteröintipisteeseen, haetaan kortti henkilökohtaisesti rekisteröintipisteestä. Kortinhakijan tulee varata etukäteen aika rekisteröintipisteestä kortin noutamista varten. Lista rekisteröintipisteistä ja linkki ajanvaraukseen löytyvät VRK:n asiakassivuilta https://eevertti.vrk.fi/terveydenhuollolle.

Kortin haun yhteydessä rekisteröijä tunnistaa kortinhakijan. Kortinhakijalla tulee olla mukanaan jokin poliisin myöntämistä voimassaolevista tunnistamisasiakirjoista (passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti).

Linkki WebVarttiin: https://haevarmenne.vrk.fi

Ohje WebVartin käyttöön löytyy osoitteesta https://eevertti.vrk.fi/terveydenhuollolle