Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

https://www.kanta.fi/koronatodistusEU:n koronarokotustodistus on ollut saatavilla Omakannassa 22.6.2021 alkaen. Todistus korvaa aiemman kansallisen koronarokotustodistuksen. EU:n koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista, kuten rokotevalmisteen nimi, viimeisimmän rokotteen antopäivä ja saatujen rokoteannosten määrä. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta.

Jokainen rokotettu saa Omakannasta koronarokotustodistuksen, jonka voi myös itse tulostaa. Lisäksi toisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan.

Kaksi muuta EU:n koronatodistuksista eli testitulostodistus ja todistus sairastetusta koronavirustaudista tulevat Omakantaan 14.7. 2021 alkaen.

Henkilöt, jotka eivät käytä Omakanta-palvelua tai valtuuta toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voivat tällä hetkellä saada terveydenhuollosta muun todistuksen koronarokotuksesta. Riihimäen seudun terveyskeskuksesta koronarokotustodistuksen voi saada vastaanoton toimistosta tai omalta hoitajalta ottamalla yhteyttä oman tiimin puhelinnumeroon. Tiimien yhteystiedot 

Jos henkilö tarvitsee todistuksen sairastetusta koronavirustaudista, terveyskeskuksen tartuntatautilääkäri voi sen kirjoittaa. Tämä todistus on maksullinen.