Näin saat koronatodistuksen Omakannasta:

Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Omakannan koronatodistus muodostetaan terveydenhuollossa kirjatuista tiedoista. Jos todistuksessa näkyvissä tiedoissa on virhe, ota yhteyttä siihen terveydenhuollon toimijaan, josta olet saanut rokotuksen tai jossa koronatesti on tehty. Kanta-palvelut ei voi korjata virheellistä tietoa.

Kun virhe on korjattu terveydenhuollon potilastietojärjestelmään, muodostuu myös Omakannan pdf-muotoinen koronatodistus sen jälkeen automaattisesti oikein tiedoin.

Huoltaja näkee alle 10-vuotiaan lapsen tiedot Omakannasta ja voi ladata koronatodistuksen

Alaikäinen voi myös kirjautua Omakantaan itse. Tällöin hänellä täytyy olla käytössään tunnistautumisväline, kuten verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Jos alaikäinen itse tai hänen huoltajansa eivät pääse Omakantaan katsomaan tietoja ja tulostamaan koronatodistusta, voi koronatodistuksen saada tulosteena terveydenhuollosta. Todistus täytyy pyytää siitä terveydenhuollon yksiköstä, jossa rokotus on annettu tai jossa koronatesti on tehty.

Jos et saa todistusta Omakannasta, ota yhteyttä omaan terveysasemaan ja pyydä tulostettua todistusta. Voit saada paperisen koronatodistuksen, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Omakantaa tai valtuuttaa toista henkilöä käyttämään sitä puolestasi. Hae koronatodistusta: Riihimäen terveyskeskus Kontiontie 77 1.kerroksen toimisto arkisin klo 8 – 14.

Alle 15-vuotiaan lapsen koronarokotustodistuksen voi huoltaja käydä pyytämässä toimistosta mukanaan lapsen Kela-kortti. Yli 15-vuotiaan tulee itse hakea todistus henkilökohtaisesti, ellei hän ole antanut puolesta-asiointi lupaa potilastietojärjestelmään.