Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Riihimäen seudun terveyskeskus on siirtymässä loppuvuoden aikana joustavaan tiimimalliin, jossa seutu jaetaan neljään uuteen terveyskeskusalueeseen. Kutakin aluetta hoitaa oma 4-6 lääkäri-sairaanhoitajatyöparin, lähihoitajan ja fysioterapeutin tiimi, johon myös sosiaalityöntekijä osallistuu.

Tiimit jatkavat samoissa vastaanoton tiloissa kuin tähänkin asti, Riihimäen sairaalan, Kontiontie 77, 6. ja 7. kerroksessa. Yksi tiimi hoitaa Lopen ja läntisen Riihimäen asukkaita, toinen eteläisen Riihimäen ja Monnin asukkaita, kolmas keskisen Hausjärven ja itäisen Riihimäen asukkaita ja neljäs Ryttylän ja pohjoisen Riihimäen asukkaita.

Tavoitteena on, että sama tiimi hoitaa yhteisiä asiakkaitaan yhdessä. Potilas asioi samoilla ammattilaisilla eikä asiaa tarvitse joka kerta aloittaa alusta. Käyntimäärät vähenevät, kun yhdellä käynnillä voidaan jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäätiin. Käyntien väheneminen lyhentää hoitojonoja ja helpottaa hoidon saamista oikeaan aikaan.

Tarkat tiimijaot ovat tekeillä. Jokaiselle tiimille tulee oma puhelinnumero, jossa palvelee takaisinsoitto. Tiedotamme tiimijaosta ja puhelinnumeroista tietojen tarkentuessa.

Vastaanoton henkilökuntaa tiimityöpajassa 16.9.2020Valmistautuminen muutokseen

Pitkään jatkuneita omahoitaja- tai omalääkärisuhteita ei ole tarkoitus katkaista, vaan nyt kannattaa listautua työparille, jos ei ole sitä jo tehnyt. Omatyöparin voi saada jos on yli 7 käyntiä vuodessa lääkärillä tai sairaanhoitajalla tai jokin pitkäaikaissairaus, kuten diabetes, keuhkoahtaumatauti tai skitsofrenia.

Muutos ei vaikuta Pulssi77:n toimintaan. Kiireelliset asiat hoidetaan edelleen sairaalan 1. kerroksessa, puhelimitse ja sähköisten kanavien kautta.