Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Ilmaantuvuus on noussut huomattavasti ollen tällä hetkellä noin 46/100 000. Positiivisten näytteiden osuus tutkituista näytteistä on noussut 2,3 %:iin. Uusista Covid-infektioon sairastuneista vain noin 16 % on sairastunut karanteenin aikana. Tartuntaketjut ovat pääosin tiedossa, joskin epäselviä ketjuja on todettu maakunnan kaikilla alueilla ja lisääntyvästi. Epäselviä tartuntaketjuja on 10%. Merkittäviä leviämistä tunnettujen tartuntaryppäitä ulkopuolelle ei toistaiseksi ole. Noin puolet tartuntojen lähteistä sijoittuu oman sairaanhoitopiirin alueelle.

Ulkomaanmatkailijat kuormittavat erittäin paljon tällä hetkellä testaus- ja koronajäljitystyötä koko maakunnan alueella, vaikka ulkomaanmatkailun kautta ei toistaiseksi ole todettu merkittäviä määriä tartuntoja. On kuitenkin hyvin tärkeää, että matkailijat noudattavat viranomaissuosituksia ja –ohjeita testauksen ja toiminnan osalta maahan tullessaan.

Pandemiaryhmässä arvioitiin epidemiatilanteen muuttuneen huomattavasti ja edellytyksiä jäädä perustasolle ei ole. Näin ollen maakunta siirtyy Covid-epidemian kiihtymisvaiheeseen. Kuten aiemminkin eri epidemiavaiheissa, yksilöiden vastuullisuus hakeutua testeihin ja noudattaa karanteenimääräyksiä sekä voimassa olevia suosituksia, on epidemian suunnan kannalta kriittinen tekijä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tiedote kokonaisuudessaan (julkaistu 23.7.2021): Kanta-Häme siirtyy kiihtymisvaiheeseen