Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän yhtymähallitus hyväksyi vuoden 2020 tilinpäätöksen. Koronaepidemian hoito vaikutti merkittävästi kuntayhtymän toimintaan ja talouteen. Toimintavuodelta kertyi alijäämää n. 1,46 miljoonaa euroa. Tämä luku sisältää kertaluonteisen asunto-osakkeista tehdyn 500 000 euron arvonalentumiskirjauksen.

Yhtymäjohtaja Jussi Savola: Viime vuosi oli sekä talouden että toiminnan osalta täysin poikkeuksellinen. Koronaepidemia vaikutti merkittävästi kuntayhtymän maksutuottoihin, jotka yhteiskunnan sulku- ja rajoitustoimien ym. seurauksena jäivät noin 830 000 euroa talousarviosta. Vastaavasti epidemian hoito lisäsi merkittävästi kustannuksia kaikissa kululuokissa. Kuntayhtymä ei saanut valtiolta suoria korona-avustuksia, vaan avustukset annettiin suoraan kunnille. Vaikka kuntayhtymä laskutti jäsenkunnilta vuodenvaihteessa hieman yli 2 miljoonaa euroa erillisiä koronakuluja, kuntayhtymän tulos jäi alijäämäiseksi. Myös toiminnallisesti viime vuosi oli raskas ja henkilöresurssit suunnattiin pääasiassa epidemian hoitoon. Kuntayhtymän henkilökunta on hoitanut epidemiaa erinomaisen ammattimaisesti ja joustavasti ja heille kuuluu tästä suuri kiitos.

Kuntayhtymän perussopimuksen mukaisesti vuoden 2020 tilinpäätös lähtee seuraavaksi tarkastuslautakunnan ja tilintarkastajien tarkastettavaksi ja jäsenkuntien valtuustojen käsittelyyn.

Lisätiedot: yhtymäjohtaja Jussi Savola, p. 040 330 5512