Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Ohje

Koronatartuntojen ehkäisy koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa syksyllä 2020

  1. Kouluun, oppilaitoksiin ja töihin tullaan ainoastaan terveenä.
  2. Hengitystieoireinen oppilas ohjataan opettajan toimesta kotiin sairastamaan. Häntä ei lähetetä terveydenhoitajalle, jotta vastaanotoilla voidaan turvallisesti hoitaa niitä oppilaita, joita hoidetaan siellä muissa asioissa. Terveydenhoitajaa voi konsultoida puhelimitse. Mikäli oppilaalla / opiskelijalla on kuumetta ja / tai hengenahdistusta, tai hengitystieoireet jatkuvat yli kolme päivää, yhteydenotto terveyskeskukseen tilanteen arvioimiseksi on tarpeen.
  3. Oppilaita / opiskelijoita sekä heidän vanhempiaan informoidaan, että terveydenhoitajien sairasvastaanotto palvelee vain muissa asioissa, ei hengitystieoireissa.
  4. Odotustiloihin saa ottaa vain sen verran oppilaita / opiskelijoita, että turvavälien pitäminen on mahdollista.
  5. Terveydenhoitajat tilaavat kasvomaskeja. Sairasvastaanottojen aikana terveydenhoitajat käyttävät kasvomaskeja mm. siltä varalta, että hänen luokseen ohjeistuksesta huolimatta tulee tai lähetetään hengitystieoireinen oppilas, sekä suojatakseen myös oppilaita ja opiskelijoita. Hengitystieoireiselle oppilaalle annetaan kasvomaski ja ohjataan kotiin tai erillisiin tiloihin odottamaan kotiin pääsyä.
  6. Mikäli on mahdollista, sairasvastaanotot kannattaa ajoittaa siivoamisen takia loppupäivään.

 

Minna Mantila
Ylilääkäri