Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Koronavirusepidemian siirtyminen Eurooppaan on herättänyt huolta ja kysymyksiä myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. Suomessa viranomaistahot varautuvat siihen, että tapauksia ilmenee myös Suomessa tulevina viikkoina.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ohjeisti tammikuun lopulla maakunnan perusterveydenhuoltoa, että kaikista koronavirusepäilyistä tulee konsultoida infektiolääkäriä THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

“Kansalaisen osalta toimintaohje on yksinkertainen: jos epäilee itsellä tai läheisellä koronavirustartuntaa, tulee olla puhelimitse yhteydessä oman kunnan perusterveydenhuoltoon. Sieltä ollaan tarpeen mukaan yhteydessä keskussairaalaan, kertoo KHSHP:n infektioylilääkäri Janne Mikkola.”

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on varauduttu eristämään yksittäisiä potilaita ja tarkistettu varastot poikkeusolojen tarvikkeiden riittävyyden osalta.

“Varsinaista lääkettä koronavirusta vastaan ei ole, vaan vakavimmin sairastuneita hoidetaan hengitystukihoidolla, Mikkola sanoo.”

Viranomaisten ohjeistus luotettavaa ja ajantasaista

Infektioylilääkäri Mikkola neuvoo kansalaisia seuraamaan ulkoministeriön ja THL:n tiedottamista ja ohjeita koronaviruksen suhteen.

  • Runsas uutisointi aiheesta saattaa aiheuttaa perspektiiviharhaa. Ihan tavallinen kausi-influenssa saattaa olla yhtä vaarallinen kuin koronavirus. Luottakaa ulkoministeriön ohjeistuksiin matkustamisen suhteen, ja terveydenhuollon osalta THL:n ohjeet ovat toimivat ja loogiset – niitä päivitetään koko ajan, Mikkola neuvoo.

Jos Kanta-Hämeessä havaitaan koronavirustapaus, niin sairaanhoitopiiri tiedottaa asiasta viipymättä lisää.

Soita omalle terveysasemallesi, jos epäilet koronavirustartuntaa

Tärkeintä on pysyä kotona ja ottaa ensin puhelimitse yhteyttä omalle terveysasemalle, jos epäilee saaneensa tai epäilee läheisellä olevan koronavirustartunta.

Yhteystiedot

Riihimäen terveyskeskus, lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotto

Riihimäen terveyskeskus, kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77

Ulkoministeriön matkustustiedotteet: https://um.fi/uusimmat-matkustustiedotteet