Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

THL suosittelee koronarokotusta

  • kaikille 12–15 -vuotiaille lapsille ja nuorille
  • 5–11 -vuotiaille lapsille, joiden sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille 5 – 11-vuotiaiden lasten riskiryhmät
  • 5–11-vuotiaille lapsille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteisia henkilöitä
  • Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5–11-vuotiaille

Koronarokote suojaa sekä lasta ja nuorta itseään että hänen lähipiiriään erityisesti vakavalta koronataudilta. Koronatauti on lapsilla ja nuorilla yleensä lievä, mutta pandemian vuoksi asetetut rajoitukset esimerkiksi harrastuksille ja koulunkäynnille vaikuttavat heidän elämäänsä voimakkaasti.

Riskiryhmiin kuuluvien lasten sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille. Toisaalta koronatauti voi pahentaa heidän perussairauttaan.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. 5 – 11-vuotiaille lapsille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty 10 mikrogrammaa/annos -koronarokotetta, joka on synteettisesti valmistettu mRNA-rokote.

Suomessa alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua päättää asiasta, rokotukseen kysytään suostumusta huoltajalta. Suostumus tarvitaan molemmilta huoltajilta. Ohessa on linkki huoltajan suostumuslomakkeeseen:  Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

Ajanvaraus

Aika rokotuksiin on varattava etukäteen puhelimella 019 758 5701 tai sähköisesti Kanta-Hämeen kuntien yhteisen koronarokotussivuston kautta: www.koronarokotuksetkantahame.fi.

Sähköinen ajanvaraus edellyttää kirjautumista pankkitunnuksella, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Puolesta asiointi on mahdollista niille, joiden asioinnista tehty kirjallinen sopimus on kirjattu potilastietojärjestelmään. Jos vanhempi varaa lapselle ajan omilla pankkitunnuksillaan, lisätieto -kenttään tulee kirjoittaa lapsen nimi ja henkilötunnus. Varatessasi aikaa sähköisesti, valitse vastaanottajaksi ”Kuka tahansa” nähdäksesi vapaana olevat rokotusajat.

Riihimäen Matkakeskuksessa 22 – 23.1.2022 klo 10 – 17 on ilman ajanvarausta walk-in rokotustapahtumat, joissa on myös lasten rokotteita saatavilla.

Koronarokotuspaikat

  • Matkakeskus, Eteläinen Asemakatu 2A, Riihimäki
  • Lehtimajat, Kuusitie 10 – 18, 12100 Oitti
  • Lopen lähiasema, Pajatie 1, Loppi

 

Riihimäen seudun terveyskeskuksen ky
ylihoitaja Auli Anttila