Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Riihimäen seudun perhekeskus ja Hyrian media-alan 2. vuosikurssin opiskelijat opettajineen ovat tehneet työelämäyhteistyötä nuorten osallisuuteen liittyen.

Hyrian media-alan opiskelijat ovat toteuttaneet videohaastattelu –projektin,  jossa on kuultu nuoria ja heidän näkemyksiä ja mielipiteitä koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta. Nuoret ovat esittäneet haastattelussa toiveita muun muassa terveydenhoitajan osallistumisesta koulun arkeen, ja mielipiteitä, millaisia asioita heidän mielestä pitäisi koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa käsitellä. Nuoret saivat myös kuvata omasta näkökulmastaan, millainen on hyvä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ja millaiset terveydenhuoltopalvelut ovat nuorille tärkeitä.

Haastattelussa nuorille esitettävät kysymykset on laadittu yhdessä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajien ja Hyriassa opiskelevien media-alan opiskelijoiden kanssa.

Lisätietoja: Riihimäen seudun perhekeskus, perhekeskuskoordinaattori Jaana Ahtonen-Huuskonen, jaana.ahtonen-huuskonen@riihimaki.fi

Perheet keskiöön -hanke: nuorten ajatuksia kouluterveydenhuollosta