Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin
Kuvassa Hyrian media-alan opiskelijat Rea Etelämäki (vasemalta), Ruut Nieminen, Nitta Tikka ja Roope Pyhähuhta videohaastattelu-projektityöryhmästä.

Riihimäen seudun perhekeskuksen lasten, nuorten ja perheiden palveluissa on syksyn aikana nostettu esille Lasten ja nuorten osallisuus –teemaa monin tavoin.  Hyrian media-alan opiskelijat opettajineen ovat tehneet toimivaa ja saumatonta työelämäyhteistyötä perhekeskuksen kanssa nuorten osallisuuteen liittyen.

Parhaillaan Hyrian media-alan opiskelijat ovat toteuttamassa videohaastattelu –projektia,  jonka avulla halutaan kuulla nuoria ja heidän näkemyksiä ja mielipiteitä koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta. Haastattelussa nuorille esitettävät kysymykset on laadittu yhdessä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajien ja Hyriassa opiskelevien media-alan opiskelijoiden kanssa.

Kuvassa Hyrian media-alan opiskelijat Rea Etelämäki (vasemalta), Ruut Nieminen, Nitta Tikka ja Roope Pyhähuhta videohaastattelu-projektityöryhmästä.

Videohaastattelu –projektin toteuttavat Hyrian media-alan 2. vuosikurssin taitavat opiskelijat yhdessä opettajien kanssa. Kyseisen työelämäprojektin avulla saadaan kuulla nuorten toiveita muun muassa terveydenhoitajan osallistumisesta koulun arkeen. Lisäksi videohaastattelussa halutaan saada nuorilta tietoa ja näkemystä siitä, millaisia asioita heidän mielestä pitäisi koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa käsitellä. Nuoret saavat kuvata myös omasta näkökulmastaan, millainen on hyvä koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ja millaiset terveydenhuoltopalvelut ovat nuorille tärkeitä.

Hyrian kampus- ja rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen on yhdessä opiskelijoiden ja opettajien kanssa ollut vahvistamassa oppilaitoksen ja työelämän yhteistyötä. Hän on omalla työpanoksellaan ollut mahdollistamassa yhdessä Riihimäen seudun perhekeskuksen perhekeskuskoordinaattori Jaana Ahtonen-Huuskosen kanssa Lasten ja nuorten osallisuusviikon aikana toteutettavia työelämäyhteistyön projekteja.

 

Kuvassa Riihimäen seudun perhekeskuksen perhekeskuskoordinaattori Jaana Ahtonen-Huuskonen (vasemmalla) ja Hyrian kampus- ja rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen (oikealla).

#lapset #nuoret #osallisuus #osallisuusviikko #hyria #riihimäenseudunperhekeskus #työelämäyhteistyö #yhdessä #enemmänosaamista #enemmänasennetta