Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Hengitystieinfektiopotilaiden hoito keskitetysti Riihimäellä 18.3.2020 alkaen

Tärkeää! Soita ensin kiireellisen hoidon yksikköön, PULSSI77 puh. 019 758 5600. Annamme ensisijaisesti hoito-ohjeet puhelimitse ja sähköisissä palveluissa vastaanottojen sijaan, jos se on mahdollista.

Hausjärven, Lopen ja Riihimäen hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto keskitetään 18.3.2020 alkaen kiireellisen hoidon yksikköön PULSSI77aan Riihimäen sairaalaan. Hengitystieinfektioita ei hoideta enää Lopen eikä Hausjärven lähiasemilla.  Infektiopotilaat tulevat sisään PULSSI77 ovesta (ambulanssiovesta), ei pääovesta!

Muut kuin hengitystieinfektiopotilaat kulkevat Riihimäen sairaalan pääoven kautta PULSSI77:aan.

Milloin otan yhteyttä

Terveydenhuoltoon tulee olla yhteydessä vain silloin, jos vointi on sellainen, että et pärjää kotihoito-ohjeilla.

Ei kiireellisissä asioissa pyydämme, että harkitsette yhteyden ottamistarpeen tarkasti. Tällä hetkellä emme varaa vastaanottoaikoja kiireettömille lääkäri- ja sairaanhoitajakäynneille. Pyydämme välttämään tarpeetonta asiointia terveyskeskuksen infossa/toimistossa Riihimäen sairaalan sisääntuloaulassa.

Lepää ja sairasta rauhassa kotona, jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten

  • nuhaa
  • yskää
  • kurkkukipua
  • lihassärkyä tai
  • kuumetta

Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat.

Miten otan yhteyttä

Kiireellisen hoidon yksikkö Pulssi77 on avoinna joka päivä klo 8 – 22, Kontiontie 77, 11120 Riihimäki, puh. 019 758 5600

  • arkisin klo 8-15 puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään
  • arkisin klo 15–22 ja viikonloppuisin klo 8-22 puhelimeen vastaa sairaanhoitaja
  • yöaikainen päivystys on avoinna joka päivä klo 22 – 8 Kanta-Hämeen keskussairaalassa, Ensiapu, Ahvenistontie 20, 13530 Hämeenlinna, puh. 03 629 4500

Sähköiset palvelut ja neuvontapuhelimet

Omaolo.fi- palvelussa voit tehdä koronavirusoirearvion. Palvelun linkki https://www.omaolo.fi/

Riihimäen seudun terveyskeskuksen www-sivuilla on Korona-Info chatbot, joka vastaa yleisiin koronavirusta koskeviin kysymyksiin.

Yleistä tietoa koronaviruksesta tarjoaa valtakunnallinen koronaviruspuhelinneuvonta 0295 535 535.

Vierailuja potilasosastoilla kielletään

Uuden koronaviruksen (COVID-19) riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat. Tämän vuoksi Riihimäen sairaalan potilasosastoilla kielletään ulkopuolisten vierailu terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset.