Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Riihimäen seudun terveyskeskuksesta suositellaan tekemään koronavirusoirearvio Omaolo.fi-palvelussa. Jos oireet viittaavat koronavirustartuntaan, voi Omaolosta tehdä sähköisen ajanvarauksen näytteenottoon mikäli:

  • oireet eivät ole vakavat
  • asiakkaan yleisvointi on hyvä
  • asiakkaalla ei ole riskitekijöitä

Jos Omaolon kautta ajanvaraus ei onnistu, niin voit soittaa Kiireellisen hoidon yksikköön (puh. 019 758 5600) ja valita linjan koronanäytteenotto. Jätä takaisinsoitto, terveyskeskuksesta soitetaan takaisin. Korona-asioissa pyrimme soittamaan vuorokauden sisällä.

Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, vointi on huono, etkä pärjää kotihoidossa, soita Kiireellisen hoidon yksikköön ja valitse kiireellinen hoidon tarpeen arvio ja ajanvaraus. Kiireellisissä asioissa voit jättää takaisinsoittopyynnön arkipäivisin klo 8-15, iltaisin ja viikonloppuisin puhelimeen vastaa sairaanhoitaja.

Riihimäen seudulla testiin ohjataan lievistäkin koronavirustaudinoireista kärsivät, myös kahdesti rokotetut. Jos henkilö on sairastanut koronavirustartunnan 6 kk:n sisällä, testiin ei tarvitse hakeutua, vaikka oireita tulisi. Oireettomia henkilöitä testataan vain tartuntatautilääkärin ohjeella.