Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Omaolo.fi tuo terveys- ja sosiaalipalvelut kotisohvalle

Omaolo.fi on verkkopalvelu, joka ottaa sinut mukaan edistämään hyvinvointiasi yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Sen käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä.

Omaolon palveluita ovat muun muassa oirearviot, palveluarviot, hyvinvointitarkastus, henkilökohtaiset suunnitelmat ja hyvinvointivalmennukset. Hyvinvointitarkastus ja -valmennus tulevat palveluun myöhemmin, vuonna 2020.

Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin. Jos käynti esimerkiksi terveysasemalla on tarpeen ja oma alueesi on mukana Omaolossa, saat varattua palvelussa ajan ammattilaiselle tai tiedon siitä, minne ottaa yhteyttä. Vaikka et kirjautuisi Omaoloon tai se ei olisi käytössä alueellasi, saat perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueesi palveluihin.

Omaolon palveluarvioissa voit arvioida mahdollisuutesi omaishoidon tukeen ja joihinkin sosiaalipalveluihin. Omaolon hyvinvointitarkastus ja -valmennukset ohjaavat sinua huolehtimaan terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi ennaltaehkäisevästi.

Omaolosta saat muun muassa reseptin tai voit pyytää sairauslomaa. Omaolon kautta ammattilaiset myös saavat paremmat ennakkotiedot sinusta, jolloin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan. Omaolo on Omakannan kumppani ja palvelut voivat jakaa tietoja sinun suostumuksellasi.

Sähköinen asiointi Riihimäen seudun terveyskeskuksessa > 

Tutustu Omaolo.fi -palveluun ja muihin sähköisiin palveluihimme