Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin
Kuvituskuva

Hei n. 4-vuotiaiden lasten vanhemmat!

Olen Echtel, asuin aiemmin Riihimäellä ja nyt opiskelen Tallinnan yliopistossa psykologiaa. Kirjoitan nyt maisterityötäni, jossa haluan tutkia vanhempien keskustelutapoja virolaisissa ja suomalaisissa perheissä, sekä näiden perheiden lasten puheenkehitystä. Tarvitsen tutkimukseen riihimäkeläisiä lapsia, jotka puhuvat kotona suomen kieltä ja ovat tasan 4-vuotiaita (+/- 1 kuukausi). Kerään tutkimuksella tietoja kesäkuuhun 2021 asti, eli lapsi voi täyttää 4 vuotta vasta kesäkuussakin. Tärkeää on, että tutkimus toteutetaan, kun lapsi on tasan 4-vuotias +/- 1 kuukausi.

Jos suostutte tutkimukseen, sitten teidän tulisi täyttä CDI-III testi lapsenne puhekehityksestä sekä tutkija video (noin 10-15 minuuttia) äitiä ja lasta leikkimassa tutkijan leikkikaluilla. Jos mahdollista niin videokuvaus tapahtuu lapsen kotona, jotta lapsella olisi mahdollisemman tuttu ympäristö.

Tutkimukseen osallistuminen ei vaadi teiltä valmisteluja ja tutkimuksessa kerättyä informaatiota käytettään anonyymisti (jokaiselle lapselle määritetään oma koodi). Tutkittavien lasten tietoja käsittelee ainoastaan tutkija ja tutkimuksen ohjaaja ja kaikki kerätty tieto on luottamuksellista. Teillä ja lapsellanne on oikeus luopua tutkimuksesta joka hetki koko tutkimuksen ajan ja pyydettäessä poistamme kaikki teiltä kerätyt tiedot tutkimuksestamme. Mikäli haluatte, annamme palautetta lapsenne puhe- ja viestintätaidoista sekä lapsen kieliympäristöstä.

Mikäli teillä on kysyttävää tai haluatte ennen päätöstä lisätietoja, niin autan mielelläni. Kun suostutte tutkimukseen, laittakaa sähköposti echtel-erle.valk@tlu.ee oman halusta osallistua.

Ystävällisesti,
Echtel-Erle Valk Tallinnan Yliopiston maisteri echtel-erle.valk@tlu.ee

Perhekeskus kokoaa palvelut yhteen

Perhekeskus on lasten, nuorten ja perheiden palveluiden verkostomainen kokonaisuus, joka tuo lapsiperheiden arjen verkostot ja palvelut yhteen. Keskus kokoaa yhteen asukkaat sekä kunnan, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat, minkä ansiosta tuen tarpeeseen voidaan vastata entistä nopeammin, kohdennetummin ja koordinoidummin.

Linkki Perhekeskuksen verkkosivulle