Kohtaamispaikka on avoin, matalan kynnyksen paikka lapsille, nuorille ja perheille. Kohtaamispaikassa on mahdollisuus viettää aikaa yhdessä, osallistua toimintaan, saada vertaistukea ja tarvittaessa ammatillista apua ja ohjausta. Perheet itse, vapaaehtoiset sekä työntekijät vahvistavat lasten ja perheiden osallisuutta, vuorovaikutusta ja voimavaroja. Toiminta tukee vanhemmuutta ja lapsen kasvua, perheiden hyvää arkea ja yhteisöllisyyttä. Kohtaamispaikka on osa perhekeskuksen palvelukokonaisuutta.

Perheiden kohtaamispaikka on osa perhekeskusten perus- ja varhaisen tuen palvelujen kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden osallisuutta, vertaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Tavoitteena on että toimintaan osallistuminen edistää vanhemmuuden voimavarojen vahvistumista, vertais- ja ystävyyssuhteiden rakentumista, yksinäisyyden kokemusten vähenemistä ja lapsiperheiden arjen helpottumista sekä lasten leikkikokemusten ja leikkiseuran saamista.

Kohtaamispaikat perhekeskuksessa palvelevat monimuotoisia perheitä ja rakentavat yhdenvertaista, syrjimätöntä ja osallistujien kohtaamiseen perustuvaa toimintakulttuuria, joka edistää osallistujien ja toimijoiden yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Lopen kunta = Läykkis (Läyliäisissä) Varhaiskasvatus ja koulutus – Lopen kunta (loppi.fi) ja  Läykkis – Lopen kohtaamispaikka Facebook

Riihimäen kaupunki = Riksula matkakeskuksella, linkki sivulle Riksula – Riihimäki (riihimaki.fi)

Hausjärven kunta = Oitin Lehtimaja Hausjärven kohtaamispaikan avoimet ovet ke 27.10. klo 9-15 – Hausjärven kunta (hausjarvi.fi)