Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Lopen lähiasemalla on käynnissä pitkäaikaissairauksien lääkärivastaanottokokeilu 4.3.–2.6.2019. Kokeilun aikana lääkäri työskentelee Lopella kahtena päivänä viikossa.

Potilas varaa ajan Lopen lähiasemalle sairaanhoitajan vastaanotolle pitkäaikaissairauden vuosikontrolliin, jossa sairaanhoitaja arvioi lääkärin vastaanoton tarpeen.

Verenpainetautia, diabetesta, astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastavat potilaat, jotka tarvitsevat vuosikontrolliinsa liittyen käynnin lääkärin vastaanotolla voivat valita haluavatko vastaanottokäynnit Lopen lähiasemalla vai Riihimäen sairaalassa.

Vastaanotolla pyritään hoitamaan potilaan sairaudet, lääkitykset ja mahdolliset apuvälineet ja tuet niin, että niiden vuoksi potilaan ei tarvitsisi asioida lainkaan Riihimäellä.

Ajanvaraus Lopen lähiasemalle

  • Lopen lähiasema, hoitajavastaanotto, Pajatie 1, 12700 Loppi
  • Takaisinsoittonumero 019 758 5950
  • Takaisinsoitto on avoinna ma – to klo 8 – 15 ja pe ja aattona klo 8.00 – 14.30 (ajanvaraus, tutkimustulokset ja neuvonta).
  • Ajan peruutuksen voi jättää takaisinsoittopalveluun. Yksi soittokerta järjestelmään riittää. Soitamme asiakkaalle takaisin aukioloajan puitteissa.

Taustaa pitkäaikaissairauksien lääkärivastaanottokokeilulle Lopen lähiasemalla

Riihimäen seudun terveyskeskuksen lääkärivastaanotot ovat huhtikuusta 2017 lähtien toimineet keskitetysti terveyskeskuksen vastaanotolla Riihimäellä. Yhtymähallitus päätti 23.1.2019 kokouksessaan lääkäripalvelukokeilusta Lopen lähiasemalla.

”Lääkärin työpäivistä Lopella karsitaan pois reseptin uusimiset ynnä muut toimistotyöt ja hän keskittyy vain vastaanottoon. Näin voimme tarjota tämän kokeilun mahdollisimman monelle loppilaiselle. Kokeilujakson 4.3.–2.6.2019 jälkeen vedetään yhteen henkilökunnan ja asiakkaiden kokemukset kokeilusta ja yhtymähallitus päättää miten asian kanssa edetään”, kertoo johtajaylilääkäri Olli Huuskonen.

Lisätiedot:

johtajaylilääkäri Olli Huuskonen, 019 758 5510, olli.huuskonen@riihimaki.fi
avoterveydenhuollon ylilääkäri Minna Mantila, 019 758 5937, minna.mantila@riihimaki.fi
avoterveydenhuollon vs. ylihoitaja Sanna Puolakka, 019 758 5593, sanna.puolakka@riihimaki.fi