Riihimäen seudun terveyskeskuksen MPY on ottanut käyttöön Terapianavigaattorin osana mielenterveyden ongelmiin liittyvää hoidon tarpeen arviota.
Navigaattorin täyttäminen nopeuttaa alkukartoitusta ja oikean hoitomuodon löytämistä.

Navigaattori löytyy osoitteesta https://www.terapianavigaattori.fi/ 
Terapianavigaattorin täyttö on vapaaehtoista. Mikäli et halua täyttää navigaattoria, ilmoita asiasta, niin hoidontarpeesi arvioidaan muulla tavoin.

Terapianavigaattorin täyttäminen vie noin 20-30 minuuttia. Se koostuu kysymyksistä, jotka kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita.
Navigaattori täytetään nimettömänä. Älä siis kirjaa tekstikenttiin nimeä, henkilötunnusta tai muita tunnistetietoja, tilannettasi voit kuitenkin kuvailla lyhyesti.
Täyttämisen jälkeen ota navigaattorin antama 8-merkkinen koodi itsellesi varmaan talteen ja anna se ammattilaiselle. Koodin luovuttamalla annat suostumuksesi siihen, että hoidon tarpeen arvion suorittava ammattilainen avaa Terapianavigaattorista vastaustesi yhteenvedon ja kirjaa tiedot potilaskertomukseesi sen jälkeen, kun olette keskustelleet niistä yhdessä. Suostumuksen voi perua koska tahansa.

Terapianavigaattori on kehitetty osana Terapiat etulinjaan – yhteiskehittämishanketta, jota koordinoi HUS-psykiatria.