Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Muutoksia Lopen ja Oitin lähiasemien vastaanotoilla

Kiireetöntä lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanottotoimintaa vähennetään COVID-19 tilanteen takia. Henkilöstöä siirretään muihin yksiköihin ja turvaamaan mm. kiireellistä hoitoa. Lopen ja Oitin vastaanottotoimintaa vähennetään, ja paikalla on vain 1-2 sairaanhoitajaa 27.4.2020 lähtien:

  • Lopen lähiasema on avoinna  maanantaisin ja keskiviikkoisin, laboratorio on auki keskiviikkoisin. Kaikki toiminta on ajanvarauksellista.
  • Oitin lähiasema on avoinna  tiistaisin ja torstaisin, laboratorio on auki torstaisin. Kaikki toiminta on ajanvarauksellista.

Neuvolat ovat avoinna sovitusti.  Hoitotarvikejakelu toimii entiseen tapaan tiistaisin Oitissa ja torstaisin Lopella klo 9-12. Apuvälineiden nouto onnistuu sovitusta paikasta terveysaseman aukiolopäivinä.

Kiireetön vastaanottotoiminta vain ajanvarauksella

Kiireettömiä asioita ja ongelmia hoidetaan edelleen hoidon tarpeen arvion perusteella Hausjärven ja Lopen lähiasemilla sekä Riihimäen terveyskeskuksen vastaanotolla. Hengitystieoireisten ja riskiryhmäasiakkaiden kunto arvioidaan ja heitä hoidetaan mahdollisuuksien mukaan myös etänä puhelimen välityksellä. Uusia määräaikaiskontrolleja emme pysty hoitamaan.

PULSSI77, kiireellinen ja päivystyksellinen hoito Riihimäen sairaalan tiloissa

Infektio-oireissa soitto aina ensin!  Soita ensin kiireellisen hoidon yksikköön, PULSSI77 puh. 019 758 5600. Annamme ensisijaisesti hoito-ohjeet puhelimitse ja sähköisissä palveluissa vastaanottojen sijaan, jos se on mahdollista.

Riihimäen sairaalalle saavuttaessa hengitystieoireisten (kuume, yskä, kurkkukipu, vatsaoireet) tulee käyttää PULSSI77:n sivuovea, muut asiakkaat käyttävät pääovea.

Rintakipuiset, rytmihäiriöpotilaat, tapaturmat, haavat, ym. akuutit asiat  hoidetaan edelleen päivystyksellisesti, ilman ajanvarausta. Käynti pääoven kautta.

Hätätapauksissa aina soitto 112.

Riihimäen terveyskeskuksen päivystys on avoinna ma – su klo 8 -22. Kontiontie 77, 11120 Riihimäki.