Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Riihimäen kaupunki, Lopen kunta, Hausjärven kunta ja Riihimäen seudun terveyskuntayhtymä tiivistävät yhteistyötään ja varautumista koronaviruksen takia. Kaupunki, kunnat ja terveyskuntayhtymä sopivat yhteisistä järjestelyistä torstaina 12. maaliskuuta. Sen perusteella organisaatiot tarkistivat sisäisiä toimintamallejaan, tiukensivat ohjeistuksiaan ja opastivat henkilöstöä epidemian varalle.

Kaupunki, kunnat ja yhtymä peruvat tai siirtävät kaikki yli 30 hengen tilaisuudet. Välttämättömät kokoontumiset, kuten ylioppilaskirjoitukset, kaupungin- ja kunnanvaltuustojen ja -hallitusten kokoukset pidetään. Lisäksi työntekijöille on annettu suositus, että he osallistuisivat vain välttämättömiin tilaisuuksiin ja käyttäisivät mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä matkustamisen sijaan.

Ulkoministeriön ohjeen mukaisesti Riihimäki, Loppi, Hausjärvi ja terveyskuntayhtymä luopuvat ulkomaille suuntautuvista työmatkoista. Lisäksi kehotetaan hallituksen ohjeen mukaisesti siirtämään lomamatkoja.

Riihimäen, Lopen, Hausjärven ja yhtymän johtoryhmiin kuuluvia, päälliköitä, esimiehiä ja asiantuntijoita on kehotettu varautumaan etätöihin ja kuljettamaan sen vuoksi keskeisiä työvälineitä mukanaan ja pitämään työpuhelimensa auki.

Kaupungin ja kuntien asumisyksiköissä saa vierailla ainoastaan täysin terveenä. Samalla tavalla suositellaan toimittavan myös uimahallien ja sisäliikuntapaikkojen suhteen.

Kaupunki ja kunnat suosittelevat alueen työnantajia hyväksymään omalla ilmoituksella työntekijän sairauspoissaolon. Sama toive koskee myös sairaan lapsen hoitoa. Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi antavat suosituksen välttääkseen terveyspalvelujen mahdollisen ylikuormittumisen.

Mikäli terveyskuntayhtymän alueella asuva epäilee koronavirustartuntaa, hänen tulee ottaa yhteyttä terveyskeskuksen kiireellisen hoidon yksikkö Pulssi77:een tai Kanta-Hämeen keskussairaalaan. Pulssi77 on avoinna joka päivä kello 8–22. Pulssin puhelinnumero on 019 758 5600. Ilta-aikaan, öisin ja viikonloppuisin palvelee keskussairaalan ensiapu, jonka puhelinnumero on 03 629 4500.

Riihimäen kaupungin, Lopen ja Hausjärven kuntien ja Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän verkkosivuille on kerätty tietoa ja ohjeistusta koronavirukseen liittyen. Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi seuraavat tilanteen etenemistä tarkoin yhdessä terveysviranomaisten kanssa ja päivittävät tietoja verkkosivuilleen. Asukkaiden kannattaa seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja eri ministeriöiden sivuja ohjeistuksineen.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 040 661 4010

Kunnanjohtaja Mikko Salmela, Lopen kunta, puh. 040 630 6401

Kunnanjohtaja Pekka Määttänen, Hausjärven kunta, puh. 040 767 6488

Johtajaylilääkäri Olli Huuskonen, Riihimäen seudun terveyskuntayhtymä, puh. 019 758 5510