Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta, kuten korvatulehdukselta, keuhkoputkentulehdukselta, keuhkokuumeelta sekä sydäninfarktilta ja aivoverenkierron häiriöltä. Rokote ei suojaa koronavirukselta (COVID-19) eikä tavalliselta kausiflunssalta.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä:

  • Vakavalle influenssalle alttiita ovat 65 vuotta täyttäneet, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat ja alle 7-vuotiaat lapset. Sekä heidän lähipiirinsä, joka on toistuvasti läheisessä kontaktissa tähän ryhmään kuuluvan henkilön kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiita henkilöitä ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja muut vakavasti sairaat henkilöt, perussairaat ja huonokuntoiset 65 vuotta täyttäneet, alle 6 kuukauden ikäiset vauvat ja raskaana olevat naiset. Ja heidän lähipiirinsä, joka on toistuvasti läheisessä kontaktissa heidän kanssaan.
  • Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Henkilöt, jotka eivät ole oikeutettuja maksuttomaan rokotukseen, voivat tilata rokotereseptin sähköisesti tai pyytää reseptin omasta hoitotiimistään.

Ajanvaraus ja Omahoito, kansalaisen terveyspalvelu

  • Tiimi 1, puh. 019 758 5950
  • Tiimi 2, puh. 019 758 5841
  • Tiimi 3, puh. 019 758 5813
  • Tiimi 4, puh. 019 758 5800

Ajanvaraus omalääkäri-omahoitajatyöparille

Maksuttomaan influenssarokotteeseen oikeutettu henkilö voi saada sen koronarokotuksen yhteydessä. Jos henkilö on varannut ajan koronarokotukseen, hänen ei tarvitse enää erikseen varata aikaa influenssarokotusta varten.

Rokotukset toteutetaan ajanvarauksella. 1.11. alkaen.


Rokotukset vastaanotolla

Vastaanoton rokotusajat varataan terveyskeskuksen nettisivun sähköisen ajanvarauksen kautta Sähkoinen asiointi tai omasta tiimistä: Tiimi 1, puh. 019 758 5950, Tiimi 2, puh. 019 758 5841, Tiimi 3, puh. 019 758 5813, Tiimi 4, puh. 019 758 5800.

Influenssarokotteen saa myös sairaanhoitajan vastaanottokäynnin yhteydessä.

Rokotukset koulu- tai opiskelijaterveydenhuollossa

Terveydenhoitaja ilmoittaa Wilma-viestillä rokotusaikataulusta.

Rokotukset neuvoloissa

6 kk – 6 v. lapsille ja raskaana oleville ajanvaraus neuvolasta puhelimitse: Hausjärvi p. 019 758 5808, Loppi p. 019 758 5804, Riihimäki p. 019 758 5551.

Neuvolassa ja koulussa rokotamme alle 6kk:n ikäisen perhepiirin sekä raskaana olevan muun perheen tai vakavasti sairaan perheen, jos sairaus  jostain syystä estää rokotteen ottamisen.

Lisätietoja rokotuksista neuvoloissa: Neuvolaperheiden influenssarokotukset alkavat

Huomioitavaa

Ruuhkien ja altistumisvaaran välttämiseksi suositellaan saapumista varatulle ajalle täsmällisesti. Jokaiselle rokotettavalle varataan oma vastaanottoaika (5 min). Rokotusajalla ei voi hoitaa muita asioita.

Varaathan mukaan Kela-kortin. Lisäksi on hyvä pukea ylleen vaatteet, joissa olkavarren saa helposti paljaaksi.

Maskin käyttöä suositellaan rokotuksiin saavuttaessa. Terveyskeskus ei jaa asiakkaille maskeja, vaan asiakkaat hankkivat maskin itse.

Hengitystieoireisena tai vatsavaivoissa ei saa tulla paikalle.

Kiitos, että noudatatte ohjeita, pysytään terveinä!