Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, liikkumista ja toimintakykyä. Fysioterapeutit toimivat Hausjärven, Lopen ja Riihimäen terveysasemilla, terveyskeskussairaalan osastoilla, kotihoidossa ja kouluilla.

Vastaanottotoiminnassa panostetaan yksilöllisiin terveyttä ja toimintakykyä edistäviin ohjaus- ja neuvontakäynteihin, joihin voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Soitto ajanvaraukseen riittää. Voit tehdä myös oirearvion sähköisesti Omaolo.fi -palvelun kautta niin otamme sinuun yhteyttä. Yksilökohtainen fysioterapiamaksu on yli 18-vuotiailta 11,60 euroa. (Lue rintamaveteraanien kuntoutuksesta täältä.)

Terveyskeskussairaalan osastoilla osallistutaan hoidon/kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä lääkärin ja muun henkilökunnan kanssa. Omaisten ja läheisten mukaantuloa arvostetaan. Kotiutusta suunniteltaessa tehdään tarvittaessa kotikäynti. Kotikäyntejä voidaan tehdä myös asiakkaiden, läheisten, lääkärin tai hoitohenkilöstön pyynnöstä. Tavoitteena on arvioida potilaan/asiakkaan toimintakykyä, apuvälineiden tarvetta, tukea kotona selviytymistä erilaisin fysioterapeuttisin keinoin sekä tarvittaessa ohjata asiakkaan läheisiä.

Fysioterapiassa on erilaisia terveyden edistämisen ryhmiä. Näihin osallistujat käyvät ensin fysioterapeutilla yksilöllisellä tutkimus- ja neuvontakäynnillä. Käynnin aikana sovitaan ryhmään osallistumisesta. Fysioterapeutti voi ohjata asiakkaan vaihtoehtoisesti myös liikuntatoimen, kansalaisopiston, järjestöjen ja yhdistysten ylläpitämiin ryhmiin.

Yhteystiedot

Keskitetty ajanvaraus:
puh. 019 758 5700
Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä, puhelinpalvelu on avoinna ma-pe klo 7.30-13.00. Puheluihin soitetaan takaisin arkisin klo 12-13.

Riihimäen koulufysioterapeutin ja osastoilla toimivien fysioterapeuttien yhteystietoja voi tiedustella ajanvarausnumerostamme 019 758 5700.

Hausjärven lähiasema
Kuusitie 10-18, 12100 Oitti

Lopen lähiasema
Pajatie 1, 12700 Loppi

Riihimäen sairaala
Riihimäen sairaala (7. kerros), Kontiontie 77, Riihimäki