Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

 Yhtymähallituksessa käsiteltiin keskiviikkona 18.9.2019 avosairaanhoidon henkilöstöresurssin kehittämissuunnitelmaa, jonka tavoitteena on hallitusohjelman linjausten mukaisesti suunnitelmakauden lopussa varmistaa kiireettömään hoitoon pääsy viikossa hoidon tarpeen arvioinnista.

Yhtymäjohtaja Jussi Savola: ”Riihimäen seudulla on nyt erinomainen tilaisuus kulkea etulinjassa hoidon saatavuuden parantamiseksi. Asiantuntijat ovat laajasti sitä mieltä, että kaikkein paras keino vaikuttaa terveydenhuollon ja erityisesti erikoissairaanhoidon kustannuksiin on panostaa perusterveydenhuoltoon. Nyt Riihimäen seudulla on ainutlaatuinen mahdollisuus profiloitua perustason vahvistamisen edelläkävijäksi ja aidosti parantaa hoidon saatavuutta ja seudun asukkaiden palveluja.”

Johtajaylilääkäri Olli Huuskonen: ”Suunnitelman toteuttaminen parantaisi merkittävästi terveyskeskuksen mahdollisuuksia rekrytoida kokeneempaa henkilöstöä ja saada myös yleislääketieteeseen erikoistuvia lääkäreitä työskentelemään pitkäaikaisesti kuntayhtymässä. Osaava yleislääkäri-hoitajatyöpari, joka tuntee väestönsä, lisää potilaiden kokemaa turvallisuutta ja luottamusta, tyytyväisyyttä ja sitoutumista omaan hoitoon sekä parantaa hoidon tuloksia ja väestön terveyttä.”

Suunnitelman toteuttamisella on talousvaikutuksia. Tämän vuoksi yhtymähallitus päätti lähettää kehittämissuunnitelman lausunnolle jäsenkuntiin. Yhtymähallitus pyytää jäsenkuntien lausunnot 23.10.2019 mennessä.

Lisätiedot
yhtymäjohtaja Jussi Savola, p. 040 330 5512
johtajaylilääkäri Olli Huuskonen, p. 040 330 5010