Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Riihimäen seudun terveyskeskus parantaa lääkärivastaanottojen saatavuutta ostamalla käyntejä yksityisiltä lääkäriasemilta 13.5.2019 alkaen. Teemme yhteistyötä Lääkäriasema Tuman, Mehiläisen ja Pihlajalinnan kanssa, kertoo johtajaylilääkäri Olli Huuskonen.

Vastaanottojen saatavuus on heikentynyt kevään aikana ja kiireetöntä aikaa lääkärille voi joutua odottamaan jopa yli kuusi viikkoa. Huuskosen mukaan maksusitoumusta tarjotaan potilaille, joilla on yksittäinen vaiva joka todennäköisesti voidaan hoitaa yhden vastaanoton puitteissa ja sen voi saada niin puhelimitse kuin paikan päällä asioidessa. Maksusitoumus kattaa myös tavallisimmat laboratorio- ja röntgentutkimukset, niiden tulkinnan ja tehtävän jatkohoitosuunnitelman mahdollisine lähetteineen. Maksusitoumuksella hoidetun käynnin jälkeen asiakkuus jatkuu normaalisti terveyskeskuksessa. Ostettavien käyntien määrä vastaa kuukausitasolla noin kahden lääkärin työpanosta.

Päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan entiseen tapaan kiireellisen hoidon yksikkö Pulssi 77:ssä. Asiakkailla, joilla on jo jatkuvaluonteinen hoitosuhde terveyskeskukseen esim. pitkäaikaissairaiden vuoksi tai jos sairaus muusta syystä vaatii todennäköisesti pitkäaikaisempaa hoitoa, ei ole tarkoituksenmukaista pilkkoa hoitoa moneen osaan, vaan heidän hoitonsa jatkuu terveyskeskuksessa.

Lisätiedot:

Olli Huuskonen, johtajaylilääkäri, p. 019 758 5510
Minna Mantila, avoterveydenhuollon ylilääkäri, p. 019 758 5937
tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@riihimaki.fi