Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kiireellisen hoidon yksikkö on avoinna vuoden kaikkina päivänä klo 8 – 22. Aukioloajat ovat laajemmat kuin lähialueilla keskimäärin. Yhtymähallitus päätti keskiviikkona 18.9.2019 käynnistää kiireellisen hoidon järjestämistä koskevan selvitystyön, jonka tarkoituksena on tutkia mm. päivystyksen käyttöä arkisin viimeisinä aukiolotunteina ja viikonloppuisin, päivystyksen aukiolon muuttamisen vaikutuksia Kanta-Hämeen keskussairaalan yhteispäivystyksen käyttöön ja kiireettömän hoidon saatavuuteen sekä vaikutukset seudun asukkaisiin.

Yhtymäjohtaja Jussi Savola: ”Jäsenkunnilla on käytössä rajalliset taloudelliset resurssit ja on ensiarvoisen tärkeää, että kuntayhtymä käyttää nämä resurssit tehokkaasti ja vaikuttavasti. Tämän hankkeen ensisijaisena tarkoituksena on selvittää, onko terveyskeskuksen kiireellinen hoito tällä hetkellä optimaalisella tavalla järjestetty vai voidaanko olemassa oleva resurssi suunnata tehokkaammin.”

Johtajaylilääkäri Olli Huuskonen: ”Terveyskeskuksen tarjoamien palvelujen tulee olla suunnitelmallisia ja ensisijaisesti ajanvarauksella tapahtuvia pahimmillaan tunteja kestävän jonottamisen sijaan. On tärkeää, että kuntayhtymässä mietitään jatkuvasti keinoja kiireettömän hoidon saatavuuden parantamiseksi.”

Yhtymähallitus käsittelee jatkoselvitystä ja kiireellisen hoidon järjestämistä helmikuussa 2020.

Lisätiedot
yhtymäjohtaja Jussi Savola, p. 040 330 5512
johtajaylilääkäri Olli Huuskonen, p. 040 330 5010