Takaisin ajankohtaisiin artikkeleihin

Yksi terveyskeskuslääkäri pitää vastaanottoa Lopen lähiasemalla osoitteessa Pajatie 1, kahtena päivänä viikossa 18.1.-15.5.2021 välisellä ajalla. Kyseessä on neljän kuukauden kokeilu. Kaikki lääkärin vastaanotot ovat kiireettömiä, ja ajanvaraus tapahtuu Lopen lähiaseman sairaanhoitajien kautta. Koska nämä vastaanotot riittävät kattamaan vain noin 15 – 20 prosenttia loppilaisten kiireettömän lääkärinvastaanoton tarpeesta, sairaanhoitajat joutuvat tekemään tarkan hoidon tarpeen arvion. Ajatuksena on palvella monisairaita, joiden kulkeminen  Riihimäen sairaalalle on haastavaa. Edelleen suurin osa loppilaisten lääkäriasioista hoidetaan Riihimäen sairaalalla, Kontiontie 77.

Loppilaisten käytössä on myös maksusitoumuspalvelu Pihlajalinnan Lopen toimipisteessä. Maksusitoumuksen voi saada terveyskeskuksen takaisinsoiton kautta, jossa sairaanhoitaja tai lähihoitaja arvioi, soveltuuko asia Lopen Pihlajalinnassa hoidettavaksi. Maksusitoumukseen kuuluu myös yleislääkärin määräämät tavallisimmat virtsa- ja verikokeet Pihlajalinnan Lopen tai Hämeenlinnan toimipisteessä sekä tavallisimmat röntgenkuvat Pihlajalinnan Hämeenlinnan toimipisteessä. Tehostetun palveluasumisen ja kotihoidon asiakkaita hoitaa terveyskeskuksen lääkäri, joka tällä hetkellä on Terveystalolta. Terveyskeskuslääkäri Lopen neuvolassa ja kouluilla seuraa lasten ja raskaana olevien terveydentilaa ja palvelee myös perhesuunnitteluasioissa.

Pulssi77 hoitaa loppilaisten kiireellistä hoitoa vaativat tilanteet. Hätätilanteessa tulee soittaa 112. Lopen lähiasemalla ei ole sellaista tutkimus- ja hoitovälineistöä, joita kiireellisten potilaiden hoito vaatii. Jos Lopen lähiasemalle saapuu tällainen henkilö, hänelle tilataan taksi tai ambulanssi, joka vie oikeaan hoitopaikkaan.

 

Minna Mantila, ylilääkäri
Avoterveydenhuollon tulosalue