Riihimäki – erinomaisten yhteyksien kaupunki

Riihimäen noin 30 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Helsingistä n. 70 km pohjoiseen ja Hämeenlinnasta n. 30 km kaakkoon. Riihimäki onkin sijaintinsa puolesta huippupaikalla kolmostien ja pääradan varressa. Naapurikuntia ovat mm. Janakkala, Hausjärvi, Loppi ja Hyvinkää. Riihimäki tunnetaan erityisesti varuskunnasta ja lasista. Laaja varuskunnan alue sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Vanhan lasitehtaan alueella toimii tätä nykyä Suomen lasimuseo, jossa on mahdollista ihastella suomalaista huippumuotoilua ja tutustua lasinteon historiaan. Riihimäki tarjoaa kulttuurin ystäville museoita ja monipuolisia musiikki- ja teatterielämyksiä. Joka toinen vuosi Riihimäellä järjestetään Kansainväliset Erämessut, jotka kokoavat eräilyn harrastajia yhteen.

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä (37 virkaa)

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä vastaa Riihimäen seudun perusterveydenhuollosta. Riihimäen sairaalan yhteyteen avattiin 2.5.2016 uusi terveydenhuollon osaamiskeskus. Osaamiskeskuksessa toimivat mm. tk-lääkäreiden vastaanotot, päivystys ja osastot. Vastaanottotoiminnan uudistaminen perustuu sisällölliseen ja rakenteelliseen kehittämiseen sekä lääkäreiden osaamisen kehittämiseen.  Osaamiskeskuksesta löytyvät lisäksi geriatrinen poliklinikka, mielenterveys- ja päihdeyksikkö, tukipalvelut eli laboratorio ja kuvantaminen sekä esh-toimintaa. Osaamiskeskuksen lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat Hausjärven ja Lopen lähiasemat. Lähiasemilla on käytössä sairaanhoitajien tuettu vastaanotto. Tarvittaessa lääkäreihin voidaan ottaa videoyhteys.

Lääkäreiden kokonaisvirkamäärä on 37, josta avoterveydenhuollon tulosalue on 27 virkaa ( + 1 ylilääkäri) sekä sairaalan tulosalue 8 virkaa ( + 1  ylilääkäri).

Tervetuloa meille!